> >
<% =Verd1 %>
Hallo allemaal, op deze pagina kunt u lezen wat de bedoeling is van deze site.

<% =Verd1 %>De Site is zo opgebouwd dat alle schepen van de club mee kunnen doen. Wij hebben al een foto geplaatst (heb je een mooiere, dan plaatsen we die, maar denk er om, er mag geen Copyright opzitten!!!!!) en de Link is al gelegd van alle in de vaart zijnde schepen. Je hoeft geen programmeur te wezen of iets van HTML of wat dan ook te weten. Het enige wat je in principe nodig hebt is Kladblok oftewel Notepad, dit staat standaard op alle Windows PC's. Hoe werkt het als je mee wil doen: Van elk schip staan kunnen er aan een aantal bestanden op de server staan, die jij aanmaakt. Als voorbeeld neem ik de Jacobus Broere.

<% =Verd1 %> 1st : een foto, deze heet van de Jacobus Broere dus "<% =klHref %>jacobus.jpg" (er staat al eentje door ons geplaatst)

<% =Verd1 %>2de : het eerste tekstbestand, hier staat scheepsinformatie in en dit veranderd dus nooit en heet "<% =klHref %>jacobus.txt", (van sommige schepen staat het er al op)

<% =Verd1 %>3de: het tweede tekst bestand, "<% =klHref %>jacobus0.txt", dit kan wat algemene informatie over de Jacobus bevatten, of bv wat informatie over de foto.

Het is de bedoeling dat jij de volgende tekstbestanden aanmaakt.

<% =Verd1 %>4de:het derde tekst bestand, "<% =klHref %>jacobus1.txt", dit bevat een bemanningslijst, maar zijn mensen om wat voor reden er optegen dat die geplaats wordt, dan stuur je die gewoon dus niet op

<% =Verd1 %>5de: tekstbestanden "<% =klHref %>jacobus2.txt" t/m "<% =klHref %>jacobus9.txt", de volgorde waarin je deze bestanden opmaakt/aanlevert is niet belangrijk, code op de server sorteert ze op datum, het betekent wel als je bv. een heel reisverslag aanmaakt in de daarvoor bestaande bestanden, dat het evt een reeds aanwezig bestand overschrijft, dus evt een link verbreekt. Dus het beste is gewoon met "jacobus2.txt" te beginnen, daarna doorgaan tot "jacobus9.txt" en dan weer "jacobus2.txt" ...  denk er hierbij aan dat als je in Notepad/Kladblok ites saved er automatisch ".txt" achter wordt gezet ... dus een bestand save je als bv "jacobus6"

<% =Verd1 %>Het uploaden: Voor mensen met een eigen internet verbinding aan boord is het erg simpel: Een E-Mail aan <% =klHref %> dutchsailor@home.nl met de bestanden als aanhangsel.... enclosure dus!!!!

<% =Verd1 %>WE beginnen al wat bezoekers te trekken, hoewel we zijn overeengekomen dat we de site nooit aan zullen melden bij een zoekmachine, en we krijgen vrij veel positieve reacties van bezoekers .... vooral oud zeelieden die bij Broere gevaren hebben, dus het wordt gewaardeerd .... misschien eens iets om er aan boord over te praten met andere mensen en mee te doen????? Bedenk wel dat het schip bepaald wat er op de pagina komt, dus ik niet. Maar hou het wel netjes ik ga het niet censureren of op enige manier veranderen

<% =Verd1 %>Je had het misschien al wel in de gaten: de naam van de bestanden die je opstuurt, worden op de server omgezet en de echte naam van het schip wordt op de server op bepaalde plaatsen automatisch gegenereerd, dus is het bv in een bemanningslijst niet nodig te vermelden dat het een bestand van de Dutch Mariner betreft .... het programma ziet aan "mariner1.txt" dat het de bemanningslijst van de "Dutch Mariner" is.
 

<% =Verd1 %>Ter opvrolijking van de berichten heb ik standaard van alle schepen een thumbnail/postzegel in de berichten geprogrammeerd, deze vind je terug in de "Last Received" en in de "Bemanningslijst" in de rechterbovenhoek, voor de "Sailor" en de "Aquamarine"  heb ik ook nog een aantal kleine foto'tjes er op gezet .... nl "sailor2.jpg" t/m "sailor9.jpg", dit zijn ook bestandjes van 112 bij 84 pixels, of 84 bij 112, en die komen in de rechterboven hoek van het door jou opgestuurde tekst bestand te staan, dit zuiver en alleen ter opvrolijking van het hele zaakje. Dus heb je een serie foto's van je schip stuur ze op, ik pas ze wel aan en comprimeer ze, maw wik pas er wel een mouw aan!!!!.

In de "last Received" worden alleen de berichten van de laatste 2 weken uitgelezen, in de "Bemanningslijst" van de laatste 5 weken, en 5 weken geldt ook voor alle berichten die je krijgt als je op de scheepsnaam klikt.

<% =Verd1 %>Als je een mooie foto hebt van het gebeuren op zee/haven stuur hem dan op dan weet ik er op een of andere manier een slag aan te geven en op de site te zetten, sinds iedereen bijna een snelle internet verbinding heeft is de bestandsgrootte niet zo belangrijk meer, maar je zit op websites wel vast aan het ontwerp van de site zelf, de breedte van een foto (liefst een .jpg) mag maximaal 500 pixels wezen, de hoogte is niet zo belangrijk, maar indien noodzakelijk pas ik dit ook wel aan.

<% =Verd1 %>Belangrijk voor het intypen in Notepad/Kladblok is <% =klHref %>dat de terugloop op automatisch staat, is dit niet het geval dan worden de tabellen waarin de tekst komt te staan in een bepaalde grote geforceerd, en probeer niet een bepaalde opmaak mee te geven, want bv een aantal spaties achterelkaar wordt op een Internet pagina niet verstuurd. Gewoon berichtje intypen dus, de automatische terugloop van Kladblok het werk laten doen en aan een regeleinde gewoon een "." typen en als je op een nieuwe regel dan verder wilt gaan ook een "Enter" of 2 keer "Enter" geven dan krijg je een " witregel", en dan zal het in principe op elke bezoekend Computer goed worden weergegeven.

Douwe

<% =Verd1 %> Voor meer informatie kan je altijd bij dutchsailor@home.nl terecht. Stuur hier ook alles heen, foto's met de tekstbestanden, midi's of wat dan ook wat de site aantrekkelijker kan maken ....

<% entry=",Info,Dutch" WriteToLog(entry) %>