Verhalen en Foto's van zee
Diverse loodsboten/loodsposten etc  

Als je een bijdrage wilt leveren voor deze pagina kun je de foto en het bijhorende tekstbestandje opsturen naar: Mary Kanters.Wij bewerken de foto evt een beetje en plaatsen het in een van de bestaande groepen of in een nieuwe groep die we aan kunnen maken. Alle materiaal betreffende het varende gedeelte van Broere/Essberger is in principe welkom!!!!


Loodsboot de Cetus bij de Steenbank loodspost.
In navolging van de loodspost op de Elbe zijn ze nu ook in Nederland en Belgie aan het expirementeren met een nieuw type loodsboot. Deze lag voor de Steenbank, een loodspost voor alles wat aan haven op de Schelde ligt. Vanaf de Steenbank loop je heel dicht onder de kust van Walcheren langs.
Op het foto'tje is duidelijk te zien dat de romp uit vier gedeelten bestaat, het voorste gedeelte heeft zelfs een kleine bulb en door de vorm van het onder water gedeelte schijnt de zeegang vrij weinig invloed te hebben op het slingeren en stampen van het schip.
Verder schijnt men het schip heel snel te kunnen ballasten en ontballasten zodat de loods vaak direkt aan boord van een niet al te groot schip als de onze van de vloot kan stappen, zonder het gebruik van een loodsladder dus.
Ze kunnen ook een behoorlijke snelheid ontwikkelen, dus zal in de toekomst vetragingen die op de loodspost ontstaan, als er meerdere schepen beloodsd moeten worden, dan wel een loods afgegeven, tot een minimum beperkt worden.
Zo vanaf de brug gekeken lijken ze niet echt indrukwekkend groot, maar een keer langszij blijken ze bijna net zo breed te wezen als wij ;-).
Als ik wat meer info over loodsboten van dit type heb zal ik het hier bijvoegen.


Varend op de Elbe, voor ons vaak Stade, wordt bij Brunsbuttel op de rede van loods verwisseld. Brunsbuttel is ook de ingang van het Kieler Kanaal, via een stel snel werkende sluizen. We komen ook wel op het Kielerkanaal om daar te lossen, maar dat is maar een paar mijl het Kanaal op terwijl het 80km van Brunsbuttel tot Kiel is. Veel schepen maken gebruik van het Kieler Kanaal om in de Oostzee te komen, het is een belangrijk stuk korter. Ik heb het ff uitgerekend en van Rotterdam naar Stockholm scheelt het bv ca. 240 mijl voor een schip van onze grootte. Natuurlijk krijg je extra kosten als je via het Kanaal gaat maar dit schijnt op te wegen tegen het tijdverlies wat je anders hebt als je via het Skagerat en Kattegat gaat.


Op de "Maas Center" loodspost, waar beloodst wordt voor Rotterdam, Dordrecht, Moerdijk etc houdt men bij hoeveel keer een kapitein gebruikt maakt van de dienst daar. Hier maakt men gebruik van indien door de weersomstandigheden niet beloodsd kan worden op de normale manier. De regelmatige bezoekers worden dan op "Afstand Beloodsd", dwz naar binnen gepraat over de VHF, komt men er niet regelmatig genoeg dan wordt men per helicopter beloodsd, zoals hier op de "Dutch Pilot" .... opgestuurd door Richard vd Have


Dit is de loodsboot van Loch Foyle. Een paar jaar geleden opereerde het nog vanaf Moville, tegenwoordig vanaf een klein haventje dat Green Castle heet geloof ik. Het inzetje toont Moville trouwens. Mooie kleuren geven die Ieren aan hun huizen is het niet. :-))
Loch Foyle is de ingang naar Maydown waar wij komen om te lossen en het is vanaf de Buiten boei nog ca 20 mijl naar binnen. Een paar mijl verderop ligt Londonderry, waar het nu volgens de agent redelijk veilig is, maar ik kan me de eerste keer nog herrinneren dat ik daar kwam, toen werd ons echt afgeraden om daar de wal op te gaan, elke niet roodharige en niet Engels sprekend met een zwaar Iers accent werd direkt als Engelsman herkent, en daar zijn ze echt niet aardig voor die mensen.
Maydown en Londonderry is overigens Noord Ierland, terwijl Moville en Green Castle Ierland is, waar ook de meeste loodsen wonen die ik tegengekomen ben.


De "High Force" op de Tees.
De Tees is met Antwerpen en Rotterdam zeker een van de meest bezochte havens die de "Broere" schepen aandoen. Wij praten altijd over de Tees, de Tees is eigelijk een rivier waar Middlesbro en Billingham aan liggen en het ligt een eindje ten zuiden van New Castle aan de noord-oostkust van Engeland. De loodspost is een klein steigertje en ligt een klein mijltje de rivier op en, vanaf waar we meestal beloodsd worden is het nog 3 to 4 mijl naar een van onze ligplaatsen bij de diverse installaties daar en nog een mijl of 8 naar Billingham. Ca een mijl voor Billingham is een behoorlijke bocht in de rivier en daar draai je meestal en ga je achteruit het laatste stuk doen. De stroom op de Tees is echt een geval op zich, ook met opkomend water (vloed) komt er vaak zoveel zoetwater de rivier af dat je vaak wel kan rekenen dat die zoetwaterstroom sterker is als de vloedstroom. Dit is voor ons vaak een gok, de kracht van de stroom bepaalt nl met welke kant je afmeert. (altijd met de kop op stroom!!!). Onder de "kusten" foto's is nog een foto'tje opgenomen van South Gare, hier is de loodspost vlakbij.


De loodsboot van Ventspils.
Ventspils ligt in Letland aan de Oostzee en is een plaatsje met ca 40000 bewoners volgens de loods. Het is bij het eerste contact al duidelijk te merken dat wij westerlingen niet meer als de vijand worden gezien. Er komt geen gewapende wacht meer aan de gangway en van alle kanten krijg je diensten aangeboden, zoals de loods die een vriend heeft die scheepshandelaar is. Vanaf de loodspost is het een mijl of vijf naar binnen tot de havenhoofden.


Zowel op de "Steenbank" loodspost voor de "Schelde" als op de "Maas Center" loodspost ligt een boot van dit type. Kleine snelle jollen worden gebruikt om de loods van boord te halen of aan boord te zetten. Het zeeschip blijft in principe altijd bovenwinds van de loodsboot omdat de loodsboot veel sneller wegdrijft op de wind dan het zeeschip. De jollen worden met een snelle kraan in het water gezet of weer opgehesen, en dat gaat echt razendsnel. Vaak worden meerder schepen gelijk beloodsd (dus meerder loodsen in de jol).


Loodspost voor de Elbe ... wat voor ons over het algemeen betekent Brunsbuttel of Stade, licht sinds kort deze loodsboot, als je het s'nachts ziet liggen met zijn verlichitng aan lijkt het eigelijks meer een boorplatform, alleen de lichten, een wittle lamp boven een rooie in de mast onderscheid het dan toch als een varend object. Vanaf deze boot opereert dan ook weer een snelle jol die de loods haalt of brengt. Ook is er nog een andere loodsboot operationeel die alleen langszij komt als de loods zo over kan stappen. Vanaf deze loodspost is het nog ongeveer 39 mijl naar Brunsbuttel (Ingang Kielerkanaal) en ca 60 mijl naar stade.
Pas bij Brunsbuttel begint de Elbe eigelijk totdan is het tot Cuxhaven open zee, en vanaf daar nog open aan de bakboords zijde


Huelva

De mensen die vroeger ooit in Huelva zijn geweest zullen vast niet veel op de foto'tjes herkennen, het is er de laatste jaren dan ook erg veranderd. De "Dique de Contencion de Arenas" is een eind doorgetrokken de zee in. Mazagon aan de monding van de "Ria de Huelva" bestond toen uit een paar huizen, maar heeft zich nu tot een flinke plaats ontwikkeld, met een behoorlijke jachthaven van waaruit de loodsboot nu opereert. Er is een nieuwe loodsboot gekomen, maar wel eentje die niet bijzonder sneller is dan de oude.
De Hollanders zijn op de rivier stevig bezig geweest met baggeren en tussen de eerste chemiesteigers en de zee wordt een nieuwe container terminal gebouwd.
"La Rabida" is de moeite waard om te bezoeken, het is een prachtig aangelegd monument en tuin.
Een beetje het binnenland in vind je gigantische aardbeien velden.


OP het Kieler Kanaal, oftewel het Noord-Oostzee kanaal dat 52 mijl (+/- 100km) lang is, wordt vanaf de Holtenau Sluizen (Kiel) na 23 mijl van loods verwisseld. De maximum snelheid op het Kieler Kanaal is 8.5 mijl, dus van sluis tot sluis doe je er altijd sowieso minimaal 6 uur over, maar vaak kan dit uitlopen omdat je op tegemoet komend verkeer moet wachten. Zomers is er erg veel pleziervaart, die volgens de loods maar 20DM voor de passage betaalt. In de buurt van Kiel is het vrij heuvelig en ook smaller, de rest is vrij vlak en ca 160 meter breed met voor Brunsbuttel nog een heuvelrug tot 40 meter hoogte.
Lijkt het niet net of dat loodsbootje een scheepsmodelletje is?


Dit is de foto van de Belgische "Wandelaar" loodsboot, die bij Oostende voor de kust, de schepen beloodst die voor havens aan de Schelde bestemd zijn.
Vanaf deze boot opereert een kleinere loodsjol die de loods naar ons toebrengt, dan wel afhaalt.
Vanaf de "Wandelaar" is het nog ongeveer 70 mijl naar Antwerpen, en tegen stroom kan dat een t..... eind wezen :-))


Gothenborg ligt aan de oostkust van Zweden en is een van de grootste Zweedse havens. Wij komen er niet erg veel. Vanaf de diverse loodsposten die Gothenburg heeft is het nog circa 13 mijl naar de stad en de route gaat langs verschillende rotsachtige kleine eilandjes waarvan sommige bewoond zijn en anderen worden/werden gebruikt voor de verdediging van het vaderland, sommigen nog met oude kanonnen, op anderen is nog steeds een soort legerplaats gevestigd. Via Gothenborg kom je ook op het kanaal dat naar het Vanern meer gaat door een heel stelsel van sluizen.


Deze foto is eveneens genomen bij de "Wandelaar" loodspost. Wanneer het weer het niet toelaat voor de loodjol nog te werken, wordt hier de loods dan aan boord gezet dan wel gehaald door een helicopter. Het is niet iets wat we dagelijks meemaken. Bij het afhalen of aan boord zetten van de loods ga je met de kop op de wind liggen.
Bij de "Wandelaar" worden over het algemeen de schepen beloodsd voor de Schelde die van de Zuid komen. De "Steenbank" loodspost is meer voor schepen die van de Noord zijn.


Tegenwoordig maak men steeds meer gebruik van snelle tenders. Voor schepen op de loodspost voor Rotterdam en ook op de rede van Vlissingen, gebruikt het Nederlandse Loodswezen deze snelle schepen. Deze tender is van het Rotterdamse loodswezen en ik geloof dat ze wel een mijl of dertig lopen, ze hebben de Berghaven in Hoek van Holland als basis.


De loodsjol die opereerd vanaf de loodsboot bij de Maas Center. Hier bij windkracht 5 ongeveer, en reken maar dat het slecht kan wezen bij windkracht 7. Vanaf het schip gezien lijkt het dan wel mee te vallen, maar de loods die aan boord/van boord gaat moet met een flinke zeegang echt goed timen voor de overstap van loodsladder/loodsjol. Zo'n bootje gaat dan soms wel tot 2,5 meter op en neer en het is belangrijk de overstap te doen als de jol op een top van een golf "hangt".


De Belgiesche (schrijf je dat zo? ;-)) rede boot op de rede van Vlissingen. De "Schelde" werkt met 2 loodsdiensten, de Belgiesche en de Nederlandse. Komende van of gaande naar Antwerpen wordt hier de loods gewisseld en krijgt men hier de "rivier" loods dan wel de "zeeloods". Hier op Vlissingen is het ook van/naar de "Steenbank", of van/naar de "Wandelaar", afhankelijk waar men vandaan of heen gaat. Naar de Steenbank loodspost is het nog ca 23 mijl en het eerste stuk is vlak onder Walcheren langs. Naar de Wandelaar is het ca 30 mijl en deze route gaat onder de Belgiesche kust langs (op flinke afstand trouwens). Op de rede van Vlissingen kan het behoorlijk druk wezen met komende en gaande schepen.