> >
<% =Verd1 %>
Hallo, ik ben Douwe de Vries en de "programmeur" van de script op de site

<% pic = naamserver & "systeempics/douwe1999.jpg" %> >
<% =Verd1 %> Ik woon in Leeuwarden, geboren in 1948 en ben mijn zeemanscarriere op Terschelling begonnen, daar de HZVS (BS) gedaan en toen gaan varen als leerling in 1969 bij de "NSMO" - Nederlandse Stoomvaart Maatschappij "Oceaan", ook wel Blauwpijpers genoemd toentertijd. Ben toen terug geweest op Terschelling en mijn derde rang daar gehaald en mijn vaartijd bij de "Oceaan" voor mijn 2de rang volgemaakt. Was toen de grote vaart eigelijks meer dan zat en ben toen naar de kustvaart gegaan en bij "Broere"gaan varen, via wat omzwervingen oa PAKTANK, VOPAK varen we nu gelukkig weer het GB logo in de pijp en zijn we weer onderdeel van een bedrijf (Rantzau) dat hart heeft voor de Zeevaart

<% =Verd1 %>Ik ben in 2000 met Internet communicatie begonnen en deze site opgezet, eigelijk alleen in het begin puur voor mezelf, (bevrediging van nieuwsgierigheid heet dat).  Ik was eigelijk best wel verrast dat er vrij veel belangstelling voor is , vooral van familie en oud zeevarenden en het is nu uitgegroeid tot een site die zo'n 40-50 bezoekers per dag trekt en gelukkig over het algemeen trouw terug komende bezoekers.

<% =Verd1 %>Een site als deze staat of valt natuurlijk bij de medewerking van de varende collega's en de belangstelling van hen begint ook toe te nemen.
De site is zo opgezet dat er eigelijk helemaal geen programmeer werk meer aan te pas komt en dat hij zich zelf onderhoudt, code  op de server creert afhankelijk van wat je opvraagt en de datum een pagina (on the fly heet dat), en stuurt de daar op dat moment gecreeerde pagina naar je toe.
Hiervoor is het overigens wel  nodig dat de Site op een Microsoft server staat en ASP (Active Server Pages) ondersteunt. De meeste pagina's die je opvraagt van onze Site hebben dus de .asp  en niet de .htm extensie. HTM is in principe een internet taal waar je heel mooie pagina's mee kan maken, maar waar je verder eigelijk helemaal geen intelligentie in kwijt kan zonder in (VB)Scripting, Java of wat dan ook er wat aan toe te voegen, ik doe dit dus met .asp en vbscripting (een uitgeklede Visual Basic variant)

<% =Verd1 %>Voor mensen die snel even in willen loggen en willen kijken of er veranderingen zijn heb ik in de gsm.asp (de Quick link) een uitreksel gemaakt van alle binnenkomende berichten, hier staat erg weinig grafisch materiaal in en is dus bijzonder snel op te halen.

<% =Verd1 %>Ik ben  1 van de vaste kapiteins op de "Dutch Mate" en 1 oktober 2007 ga ik met pensioen, tot zolang ga ik in elk geval deze site bijhouden, hij is niet gratis voor mij en als er dan belangstelling is van een ander om het over te nemen, graag, meld je aan ....lol

<% =Verd1 %>Berichten van de schepen en ander materiaal wat de site leuker kan maken , mailen naar: dutchsailor@home.nl

 


Enjoy .....

<% newentry = ";Info;Douwe" WriteToLog(newentry) %>